Vihdoinkin! Nimittäin kesälomaa 5 viikkoa, ennen elokuun puoliväliä ei tarvitse uhrata ajatustakaan työpaikalle ja siellä odottaville töille. Oli ihanaa nukkua pitkään näin viikonloppuna, mutta vielä ihanampaa se on maanantaiaamuna. Ei ole mihinkään kiire, kellon voisi oikeastaan piilottaa pariksi viikoksi ihan kokonaan. 

Helteet ovat kiusanneet jo muutaman viikon, viikko oli tosi tukahduttavan kuuma, lähes trooppinen. Ilmankosteus ulkona pysyi yli 60%, vaikkei sateista ollut tietoakaan. Yölläkään ei lämpötila tuntunut laskevan alle +20. Tuulettimet ovat päällä jatkuvasti, että edes ilma vaihtuisi. Viime viikonloppuna saatiin sentään sadetta kunnolla, ilma raikastui hetkeksi. Ensi viikolla pitäisi olla viileämpää, ainakin meteorologien mielestä, uskon sitten kun näen ja tunnen sen iholla. On nuo ennusteet ennenkin heittäneet 'häränpyllyä' tällä alueella. Olo on välillä ihan samanlainen kuin tuolla allanäkyvällä smileyllä.

Yritetään nyt kuitenkin 'nauttia' näistä lämpimistä päivistä, kohta kesä on ohi ja sitten valitetaan ensin syyssateista ja sitten pakkasista ja loskasta talvella. Ihmismieli on kummallinen, oli vuodenaika mikä tahansa, ei keli koskaan miellytä. Talvella kaivataan lämpöä ja kesällä lunta ja pakkasia...